Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Aanvullende Studieplanner

Klik hier voor de PDF van de Aanvullende Studieplanner 2023/2024 (ASP)!
(Download de ASP eerst om de goede versie te bekijken)

In Collegejaar 2014-2015 is de eerste versie van de Aanvullende Studieplanner gemaakt door het MT-student lid, Emma Cuperus, en de Commissaris Onderwijs van Usocia, Tessa Kievits. In deze gids vind je een hoop informatie over majorgebonden keuzevakken, minors en dingen die je naast je studie kan doen. We hebben deze gids gemaakt omdat studenten naar ons idee te weinig overzicht hebben van wat ze allemaal kunnen doen in het tweede en derde jaar van hun studie. We wilden een document creëren waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je mogelijkheden zijn na je eerste jaar en dat studenten inspireert om een bepaalde cursus of minor te doen. Dit hebben we onder andere geprobeerd te verwezenlijken door ouderejaars, de ervaringsdeskundigen, te laten vertellen over een cursus of minor die zij hebben gevolgd. De ASP zal door het jaar geüpdatet worden. Momenteel zitten we op Versie 9, geüpdatet voor collegejaar 2023/2024.

De ASP is een hulpmiddel om je tweede en derde studiejaar in te delen. Daarbij moet worden opgemerkt dat de ASP incompleet is: je vindt hier niet het volledige aanbod van cursussen en minoren. Daarvoor verwijzen we je naar de Osiris onderwijscatalogus. Ook voor timeslots, de literatuur die je nodig hebt en andere zaken kun je hier terecht.
De minorensite van de UU is ook heel handig: hier vind je alle minors die de UU aanbiedt. De minors die in de ASP staan zijn daar slechts een fractie van en zijn gebaseerd op wat vaak door sociologiestudenten wordt gekozen. Onze insteek is niet om jou aan de hand van deze gids de rest van je studie te laten invullen. Zie de ASP als een aanvullend document: als aanvulling op de Osiris onderwijscatalogus en als aanvulling op de minorensite van de UU.

De stukjes in deze ASP zijn allemaal geschreven door ouderejaars.
Mocht je naar aanleiding van zo’n stukje nog met vragen zitten dan kun je in de onderwijscatalogus kijken. Ook kun je contact opnemen met de student die het stukje heeft geschreven.

We horen graag van je wat je van de ASP vindt. Heb je ideeën over een minor die erin kan, wil je zelf een stukje schrijven over een leuke cursus die je hebt gedaan of heb je op- of aanmerkingen? Schroom niet en mail ons! We zijn blij met alle input en jouw ideeën kunnen de studenten van volgend jaar weer helpen.

Tot slot willen we iedereen bedanken die ons heeft geholpen met het uitwerken en samenstellen van de ASP: natuurlijk alle studenten die een (of zelfs meer) stukje(s) hebben geschreven, alle arme studenten uit de Inspraak die van ons iedere versie moesten beoordelen (en ons niet spaarden met hun commentaar), Anne Roeters en Stefan Soeparman voor hun enthousiasme toen we met dit idee kwamen, Sabrina de Regt en Sendy Farag voor hun ideeën vanuit hun rol als tutor en Callum Lewis voor de lay-out van de eerste versie. Bedankt allemaal!

Heb je na het lezen van deze ASP nog vragen over je studieplanning of heb je hulp nodig met het inplannen? Stap dan op je tutor of studentmentor af. Zij zijn hét aanspreekpunt voor je studieplanning!

Roos Monshouwer
MT student-lid 2023-2024
r.i.monshouwer@uu.nl

Madelief de Groot
Commissaris Onderwijs Usocia 2023-2024
onderwijs@usocia.nl