Management Team

Hey allemaal!

Ik ben Ester Theuerzeit, 22 jaar oud en tweedejaars Sociologie student. Naast het studeren vertegenwoordig ik dit jaar de student binnen het managementteam (MT) van onze opleiding. Om dit goed te doen ben ik bij alle vergaderingen van het MT aanwezig, waar ik samen met onder andere docenten en beleidsmedewerkers overleg over de lopende zaken binnen de opleiding. Naast deze taak wil ik ook proberen het studentmentoraat nog effectiever te maken zodat zowel studenten als tutoren nog meer aan onze mentoren hebben. Ook zal ik met de studentmentoren de uitval onder onze eerstejaars in kaart brengen om een beeld te krijgen van de redenen en vervolgroutes van deze studenten. Hopelijk kunnen we dit gebruiken om de matchingsactiviteiten, het promotiemateriaal en de begeleiding van de eerstejaars nog beter te maken.

Dit jaar hebben de studentleden van de OC kamer en ik besloten om onze jaarthema’s op elkaar aan te laten sluiten. Zo gaan we de digitalisering binnen de opleiding onder de loep nemen en borduren we voort op het thema academische vaardigheden van mijn voorganger Marije. Daarnaast wordt studentmotivatie een groot thema dit jaar. Zou bijvoorbeeld meer gebruik van de actualiteit helpen bij het gemotiveerd houden van de student? En worden studenten nou juist meer of minder gemotiveerd door de veel besproken aanwezigheidsverplichting? Om dit allemaal uit te zoeken zullen wij nauw met elkaar gaan samenwerken waar ik ontzettend veel zin in heb!

Heb je vragen, tips of andere op- en aanmerkingen? Spreek me dan vooral aan voor een praatje of mail naar e.theuerzeit@students.uu.nl.

Groetjes,

Ester