Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Carrièrecommissie

Carrièrecommissie

 

Hoi allemaal!! Wij zijn de carrièrecommissie! Dit jaar gaan wij ons bezig houden met leuke en leerzame activiteiten voorbereiden om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Wil jij weten hoe LinkedIn precies werkt, of heb je interesse in spreken met verschillende stagiaires om zo te bekijken wat jou leuk lijkt? Houd dan goed onze activiteiten in de gaten! Dit jaar bestaan we weer uit 7 fantastische leden: De CarCo wordt aangevoerd door onze fantastische voorzitter Amber, en onze altijd scherpe secretaris Yashwina! Verder hebben we nog onze eigen minister van financiën, onze penningmeester Merel. Onze bestuursverantwoordelijke Madelief staat ook weer altijd klaar voor ons, net als onze alleskunner Roos, die bijspringt waar nodig is. En dan denk je natuurlijk: wie hebben dit fantastische stukje dan geschreven? Daar zijn onze PR-leden Lieke en Rosalie verantwoordelijk voor. Wij hebben enorm veel zin in dit jaar, jullie ook? Groetjes, de Carrièrecommissie

De Carrièrecommissie is een commissie van Usocia die zich richt op het organiseren van carrièregerichte activiteiten. Het doel van de Carrièrecommissie is om de leden te helpen bij de keuzes binnen de studie, zoals bijvoorbeeld minoren en stages, bij keuzes na de studie, zoals masters, en keuzes na de studietijd op het gebied van arbeidsmarkt. De activiteiten die georganiseerd worden zijn:

– Bedrijfsbezoeken
Gedurende het jaar worden er meerdere bedrijfsbezoeken georganiseerd. Deze bedrijven (of organisaties) hebben te maken met sociologie en zijn gerelateerd aan de vakken binnen onze opleiding. Hier zie je hoe het werkleven na sociologie eruit kan zien.
– Masteravond
Op de Masteravond staan de masters die gevolgd kunnen worden na de bachelor Sociologie centraal. Oud-studenten van sociologie, maar ook studenten uit andere delen van Nederland komen vertellen over hun master.

De volgende activiteiten worden georganiseerd in de Carrièreweek:

– Minormarkt
Op de Minormarkt worden verschillende minoren toegelicht door studenten van de faculteit sociale wetenschappen die de desbetreffende minor volgen of hebben gevolgd. Dit is een laagdrempelige manier om je te oriënteren op de toekomst van je studie.
– Stagepresentaties
Verschillende sociologiestudenten vertellen over de stage die zij gelopen hebben. Ook wordt er globaal informatie gegeven over hoe je het lopen van een stage in gang kunt zetten.
– Alumniactiviteit
Alumni van USOCIA vertellen over hun huidige baan en hoe zij daar gaan komen. Als je meer wilt weten over de ervaringen van de alumni en over arbeidsmarktmogelijkheden is dit een uitgelezen kans om in gesprek te gaan met onze alumni!

  • Amber Bos
  • Yashwina Mangroo
  • Merel van der Waal
  • Rosalie Delhez
  • Lieke van Faassen
  • Roos Mangnus
  • Madelief de Groot