Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Vereniging

Sociologievereniging Usocia

Sociologievereniging Usocia is de studievereniging speciaal voor sociologiestudenten aan de Universiteit Utrecht. Usocia is op 1 september 1994 opgericht te Utrecht. Haar naam heeft Usocia te danken aan een samensmelting van de woorden sociologie en Utopia.  Utopia is een verwijzing naar het beroemde werk van Sir Thomas More uit 1516. Sir Thomas More was een Engelse humanist, jurist en staatsman. Met zijn beroemde werk ‘Utopia’ zet hij zich af tegen het economische en politieke beleid van Engeland. De laatste jaren is Usocia flink in omvang gegroeid en dat gaat gepaard met steeds meer activiteiten die door Usocia worden georganiseerd.

Usocia nu

Usocia is er speciaal voor alle studenten sociologie op de Universiteit Utrecht. Usocia maakt het makkelijk om je medestudenten te leren kennen in een ontspannen omgeving. Er worden zowel ontspannende als studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd voor studenten van alle jaarlagen. Bij ontspannende activiteiten kun je denken aan lasergamen, paintballen, sinterklaas vieren, schaatsen, etcetera. Voorbeelden van studie-inhoudelijke activiteiten zijn: een bezoek aan het Europees Parlement, een lezing van een ex-crimineel, een masterclass Statline verzorgd door het Centraal Bureau voor de Statistiek en het bezoeken aan een gevangenis.  Daarnaast zijn er per jaar een studiereis en een studietrip naar leuke bestemmingen zoals Istanbul, Boedapest, Litouwen, Marokko of Praag, Bratislava en Wenen! Op een studiereis gaan rond de 30 enthousiaste leden mee en zij beleven een fantastische week, waar veel nieuwe vriendschappen ontstaan en intensief cultuur wordt gesnoven. Naast studiereizen, heeft Usocia verschillende weekendjes weg. Zo is er in september het eerstejaarsweekend voor de nieuwe leden, in oktober/november het liftweekend en in maart het ledenweekend, georganiseerd door de Weekendcommissie. Eind april doet Usocia met (sportieve) leden ieder jaar mee aan de Batavierenrace. Ook organiseert Usocia verschillende feesten (soms in samenwerking met andere verenigingen). Een van de hoogtepunten is het Gala, wat elk jaar weer een groot succes is. Zo worden er ieder jaar weer veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de elf commissies van Usocia. Daarnaast kent Usocia een verenigingsblad, het ‘Pamflet‘; een interessant blad geschreven voor en door sociologen. Elk jaar mogen we onze leden zo’n drie keer verblijden met het ‘Pamflet’ op hun deurmat.

Op de Uithof, in het Sjoerd Groenmangebouw bevindt zich de huiskamer van Usocia. Deze kamer, kamer A2.16, is te vinden op de 2e verdieping. Kom gezellig even langs voor een (gratis!) kopje koffie of thee of om even te kletsen met andere leden. We hebben verschillende spelletjes klaarstaan en er valt altijd wel wat te beleven. De kamer is iedere doordeweekse dag geopend van 10:30 tot 16:00 uur en bevindt zich tussen de kamers van de leden van de vakgroep Sociologie.

Usocia voert ook een alumni-beleid voor alle afgestudeerde Usocianen. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Word alumnus‘.

Heb je vragen? Kom dan even langs op de kamer of stuur een mailtje naar info@usocia.nl.