Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Sociologievereniging Usocia

Sociologievereniging Usocia is de studievereniging speciaal voor sociologiestudenten aan de Universiteit Utrecht. Usocia is op 1 september 1994 opgericht te Utrecht. Haar naam heeft Usocia te danken aan een samensmelting van de woorden sociologie en Utopia. Utopia is een verwijzing naar het beroemde werk van Sir Thomas More uit 1516. Sir Thomas More was een Engelse humanist, jurist en staatsman. Met zijn beroemde werk ‘Utopia’ zet hij zich af tegen het economische en politieke beleid van Engeland. De laatste jaren is Usocia flink in omvang gegroeid en dat gaat gepaard met steeds meer activiteiten die door Usocia worden georganiseerd.

Usocia nu

Usocia is er speciaal voor alle studenten sociologie op de Universiteit Utrecht. Usocia maakt het makkelijk om je medestudenten te leren kennen in een ontspannen omgeving. Er worden zowel ontspannende als studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd voor studenten van alle jaarlagen. Bij ontspannende activiteiten kun je denken aan karaoke, paintballen, bowlen, curling, et cetera. Voorbeelden van studie-inhoudelijke activiteiten zijn: een bezoek aan het Europees Parlement, een lezing van een ex-crimineel, een masterclass Statline verzorgd door het Centraal Bureau voor de Statistiek en het bezoeken van een gevangenis.  Daarnaast is er elk jaar een studiereis naar leuke bestemmingen zoals Kopenhagen, Berlijn, Lissabon of Wenen! Op een studiereis gaan rond de dertig enthousiaste leden mee en zij beleven een fantastische week, waar veel nieuwe vriendschappen ontstaan en intensief cultuur wordt gesnoven. Naast studiereizen, heeft Usocia verschillende weekendjes weg. Zo is er in september het Eerstejaarsweekend voor de nieuwe leden, in oktober/november het Liftweekend en in maart het ledenweekend, georganiseerd door de Weekendcommissie. Eind april doet Usocia met (sportieve) leden ieder jaar mee aan de Batavierenrace. Ook organiseert Usocia verschillende feesten (soms in samenwerking met andere verenigingen). Een van de hoogtepunten is het Gala, wat elk jaar weer een groot succes is. Zo worden er ieder jaar weer veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de elf commissies van Usocia. Daarnaast kent Usocia een podcast, ”SocioLOGISCH, toch?”, gemaakt voor en door sociologen. Een paar keer per jaar mogen we onze leden laten luisteren naar een nieuwe opname over onderwerpen die zowel als socioloog maar ook als student interessant zijn!

Op de Uithof, in het Sjoerd Groenmangebouw bevindt zich de huiskamer van Usocia. Deze kamer, kamer A2.16, is te vinden op de 2e verdieping. De Usocia-kamer is elke werkdag geopend van 10.30 uur t/m 16.00 uur. Kom gezellig even langs voor een (gratis) kopje koffie of thee.

Usocia voert ook een alumni-beleid voor alle afgestudeerde Usocianen. Kijk voor meer informatie op de pagina Word alumnus.

Heb je vragen? Kom dan even langs op de kamer of stuur een mailtje naar info@usocia.nl.