Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Studentambassadeurs

Voor sociologiestudenten

Ben je al sociologiestudent aan de UU en ben je door je oude middelbare school benaderd om iets te vertellen over je studie? Neem dan vooral contact met ons op! Wij kunnen je voorzien van materialen zoals een powerpoint en folders, maar ook tips hoe je je kunt voorbereiden op zo’n presentatie. Je kunt ons bereiken via procosoc@uu.nl

Voor middelbare scholen

De opleiding Sociologie verzorgt actualiteitencolleges op middelbare scholen, gegeven door enthousiaste sociologiestudenten. Zo’n actualiteitencollege is een leuke aanvulling op de lessen maatschappijleer/maatschappijwetenschappen, omdat het leerlingen op een sociologische manier laat nadenken over hedendaagse maatschappelijke problemen, zoals spanningen in de multiculturele samenleving of crimineel gedrag. Het is een interactief college waar van de leerlingen wordt verwacht dat ze meedenken over de stof en na afloop is er tijd om vragen te stellen over de studie of het studentenleven in het algemeen. Onze ervaring is dat de leerlingen en de docent het als een leuk en informatief college beleven. Voor meer informatie over een actualiteitencollege of contact met één van de studentambassadeurs kan gemaild worden naar procosoc@uu.nl.

Voor studiekiezers

Is er bij jou op school een studentambassadeur langs geweest? Je kunt diegene ook naderhand nog vragen stellen. Stuur een mail naar procosoc@uu.nl en je wordt gekoppeld aan de ambassadeur die op jouw school een college heeft gegeven.

Opleidingspromotiecommissie

De Opleidingspromotiecommissie (ProCo) bestaat uit studenten die enthousiast zijn over Sociologie in Utrecht, en die dat graag willen overbrengen op toekomstige studenten. We beheren de social media van de opleiding (voornamelijk de instagram), staan op open dagen, organiseren meeloopdagen en gaan naar voorlichtingsavonden op scholen. Ook buiten die momenten beantwoorden we graag vragen over de opleiding, sociologie in het algemeen, studeren in Utrecht en hoe het is op de Universiteit. Maar we kunnen ook allemaal niet wachten om jullie weer fysiek te zien zodat we je echt een goede indruk kunnen geven van hoe het is om deze fantastische studie te zien. Tot snel!

Veel liefs,

De ProCo

Quinte Boven

Yasmine van het Ende

Emma Mansvelt

Wieger Broekharst

Lena van Leeuwen

Sam Brouwers

Mare Hoekstra