Studentambassadeurs

Voor sociologiestudenten

Ben je al sociologiestudent aan de UU en ben je door je oude middelbare school benaderd om iets te vertellen over je studie? Neem dan vooral contact met ons op! Wij kunnen je voorzien van materialen zoals een powerpoint en folders, maar ook tips hoe je je kunt voorbereiden op zo’n presentatie. Je kunt ons bereiken via sociologie@usocia.nl.

Voor middelbare scholen

De opleiding Sociologie verzorgt actualiteitencolleges op middelbare scholen, gegeven door enthousiaste sociologiestudenten. Zo’n actualiteitencollege is een leuke aanvulling op de lessen maatschappijleer/maatschappijwetenschappen, omdat het leerlingen op een sociologische manier laat nadenken over hedendaagse maatschappelijke problemen, zoals spanningen in de multiculturele samenleving of crimineel gedrag. Het is een interactief college waar van de leerlingen wordt verwacht dat ze meedenken over de stof en na afloop is er tijd om vragen te stellen over de studie of het studentenleven in het algemeen. Onze ervaring is dat de leerlingen en de docent het als een leuk en informatief college beleven.

Voor meer informatie over een actualiteitencollege of contact met één van de studentambassadeurs kan gemaild worden naar sociologie@usocia.nl.

Voor studiekiezers

Is er bij jou op school een studentambassadeur langs geweest? Je kunt diegene ook naderhand nog vragen stellen. Stuur een mail naar sociologie@usocia.nl en je wordt gekoppeld aan de ambassadeur die op jouw school een college heeft gegeven.

Opleidingspromotiecommissie

Wat hebben “sociologie” en “buitengewoon fantastisch” met elkaar te maken? Alles. Althans, dat vinden wij. Dat is dan ook de reden dat wij, de Opleidingspromotiecommissie (but you can call us ProCo), ons onvermoeibaar inzetten om de opleiding aan te prijzen. We houden tweemaandelijkse vergaderingen waarin we nadenken over manieren waarop we zo veel mogelijk informatie over onze opleiding kunnen delen met scholieren. Zo fungeren we op open dagen als mikpunt voor alle mogelijke vragen die aankomende studenten kunnen hebben, voorzien we deze studenten van the student experience tijdens meeloopdagen, en onderhouden we een Facebookpagina waarop we sociologisch verantwoorde, interessante stukken en informatie delen. Daarnaast bezoeken we middelbare scholieren op informatiemarkten en geven we boeiende colleges om scholieren een goed beeld te geven van de vormgeving van de opleiding. De ProCo streeft er elk jaar weer naar te informeren, activeren en enthousiasmeren. Met een team vol gedreven studenten werken we eraan dit op een zo toegankelijke, verfrissende en vernieuwende manier te doen. Met liefde en overtuiging zetten wij ons in voor de promotie van onze opleiding, om hopelijk zo veel mogelijk aspirant-sociologen te mogen verwelkomen in elk nieuw studiejaar.

Nog vragen over de ProCo? Schroom niet een van ons aan te spreken!

Veel liefs,

De ProCo

  • Tijn Deelen
  • Anneloes Krul
  • Jop Roeleven
  • Jordi van Toren
  • Karlijn Wielaart
  • Marieke Braat
  • Maud Lamain
  • Quinte Boven