LESCo

Lezingen, Excursies en Symposia Commissie (LESCo)

“Gevarieerd en bomvol ideeën”! Dat zegt onze liefste voorzitter van Usocia over de Lesco van dit jaar. Waar zij de bestuursverantwoordelijke is in de Lesco, geeft ze de functie van voorzitter door aan Brecht Macco. Met prachtige agenda’s met opfris momentjes en leuke verplichte openingen zoals dansjes en optredens erin, zet zij ons altijd duidelijk op het goede spoor. Zo bracht ze ons met de voorzitterstrein naar de historische gevangenis Wolvenplein. Gelukkig had onze conducteur nog een ‘get out of jail free card’, waardoor we jullie de rest van het jaar nog van andere leuke activiteiten kunnen voorzien!

Naast een voorzitter, heeft de commissie nog 3 andere leuke functies: de penningmeester, de secretaris en het PR-lid. De eerste is onze onmisbare ‘penny’, Hannah Kool. Met veel plezier regelt zij de financiën en maakt zij de begrotingen. Als de commissie weer met wilde plannen komt, vertelt zij vrolijk of dit überhaupt financieel wel realistisch is. Zo kunnen bijvoorbeeld de vlucht naar de piramides in Egypte en het bijwonen van de verjaardag van Thierry Baudet dus helaas niet worden bekostigd!

Het tweede lid met een specifieke titel is onze elegante secretaris Anneloes Verwoerd. Elke vergadering is zij onder genot van een goede kop koffie druk bezig alle (ir)relevante gesprekken te notuleren en dit allemaal te ordenen. Deze notulen zijn dan ook vaak kleurrijk versierd en het zoeken naar het verborgen woord blijft een uitdaging, vooral als ie er weer eens een keer niet in zit! Ook deinst Anneloes zeker niet terug om strafstreepjes uit te delen en bij te houden: traktaties zijn bij haar namelijk altijd welkom!

Het laatste lid met een titel is onze Martijn Martens. Niemand met zoveel contacten en commissies, dus waarom zou hij niet hét perfecte PR-lid zijn?! Deze kleine en vrolijke man probeert altijd met zijn enthousiasme en iets te grote babbel nog een extra inschrijving te regelen voor de activiteiten. Daarnaast hebben we bij de strijd der commissies ook ondervonden dat hij in een paar seconden een volledige serenade bedenkt en ook feilloos uitvoert!

Een ander muzikaal zangtalent binnen de commissie is Lieselotte Borra, a.k.a. Betty, met haar oh zo heerlijke en typische accentje. Samen met Anneloes (Nellie Truus), Martijn (Marco) en Pyke (Peter) gaat ze helemaal op in haar rol als kort-pittige tokkie. Als je er een keer ff doorheen zit, een goede kater hebt of gewoon zonder een reden die dikke knuffel wil, weten we bij wie we terecht kunnen!

De commissiebaby is toch echt wel de grootste van het stel, Pyke Maas. Deze gegeven titel is niet te missen, net zoals zijn aanwezigheid bij de vergaderingen, al is hij daar niet altijd op tijd. Echter na wakker gebeld te zijn is hij vliegensvlug bij de vergadering aanwezig. Zijn enthousiaste verschijning verblijdt ons dan allemaal elke keer weer, maar zijn inspiratievolle ideeën misschien nog wel meer!

Last but definitely not least, is onze bestuursverantwoordelijke binnen de Lesco, Sannah! Sannah is altijd bereid iedereen bij te springen en dit variëert van het mailen van sprekers tot het promoten van de activiteiten. Ook opent ze op vrijdagochtend vrolijk de Usociakamer om 9 uur, wanneer iedereen nog brak is van de ledenborrel, als we weer eens tot onze grote spijt juist dán de vergadering hebben gepland!

Met deze gevarieerde commissie bomvol ideeën proberen wij een ieder te motiveren, te inspireren en te activeren voor leuke, maar ook leerzame studiegerelateerde activiteiten. Zo doen wij het ‘studie’ gedeelte van ‘studievereniging’ eer aan, we zijn immers een ‘studie’vereniging. Wij hopen het dit jaar nog een stukje beter te doen dan de Lesco’s van voorgaande jaren. Met dit krachtige en diverse team zal dat zeker moeten lukken!

  • Brecht Macco
  • Anneloes Verwoerd
  • Hannah Kool
  • Martijn Martens
  • Lieselotte Borra
  • Pyke Maas
  • Sannah Boersma