Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Academie van de Stad

Allereerst hebben we het project Goede Buur, waarbij jongeren uit de jeugdzorg en de maatschappelijke opvang binnen een community van een studentenhuis wonen en worden gekoppeld aan een huis- of buurtgenoot, een gemotiveerde student die iets extra’s naast z’n studie wil doen. De studentcoördinator heeft een ondersteunende en verbindende rol voor de studentenhuizen/-complexen en jongeren die daar komen te wonen.

Daarnaast start het project Supersupporters voor Ondernemers om ondernemers in de wijk Overvecht te bereiken en laagdrempelige ondersteuning te bieden door te informeren en aan de slag te gaan met praktische hulpvragen rondom financiën. De studentcoördinator stuurt onder andere jongerejaars studenten aan, die bijdragen aan vroegsignalering en preventie van schulden, en is de spin in het web van betrokken partijen.

Tot slot is JongGras Sportbuddies een coachingsbureau, gerund door studenten, dat jonge statushouders begeleidt naar sportaanbieders in Utrecht. De studentcoördinator legt de contacten met statushouders en sportaanbieders, stuurt de jongerejaars studenten (sportbuddies) aan en coördineert het project. Voor dit project zijn we ook op zoek naar studenten die zich één dag per week als sportbuddy willen inzetten.

Elk van deze projecten biedt een uitgelezen kans is voor Sociologie studenten om ervaring op te doen met het mede opzetten en vormgeven van maatschappelijk, actuele projecten op het gebied van sociale thema’s. Hierbij de link naar een leuk filmpje over wat het inhoudt om stage te lopen bij Academie van de Stad!