Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Project Hospiteerbuddy’s

Project Hospiteerbuddy’s is op zoek naar Sociologie studenten! Wil jij meer ervaring op doen op het gebied van jongeren, integratie en interculturele thema’s? Dan is dit wat voor jou!

Project Hospiteerbuddy’s is onderdeel van Academie van de Stad en helpt jonge statushouders samen met een student een focus op de woningmarkt te krijgen. Door middel van een buddy traject ga je als student samen met een jonge statushouder de woningmarkt in Utrecht verkennen en kijken hoe het is om in Utrecht student te zijn.

Wij zoeken enthousiaste studenten die als vrijwilliger buddy willen worden binnen ons project. Dit kan al vanaf ongeveer 4 uur in de week. Hierbij word je gekoppeld aan een jonge statushouder (voormalig vluchteling met een verblijfsvergunning) om hem of haar te helpen een focus op de woningmarkt als student te krijgen. Naast een paar vaste momenten in de maand, heb je de ruimte je eigen afspraken en contactmomenten in te plannen!

Je wordt begeleid door een project- en student coördinator, deelt ervaringen in intervisies met medestudenten en je krijgt trainingen van verschillende professionals uit het veld. Het project biedt veel ruimte je te ontwikkelen, ervaring op te doen, veel vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast is het een mooie kans om aan je cv te werken en je netwerk uit te breiden!

Geen tijd voor vrijwilligerswerk maar spreekt het project je wel aan? Je kan je ook opgeven als studentenhuis om met een statushouder als nieuwe huisgenoot te wonen! Wij gaan op zoek naar een match en wellicht volgt er een kennismaking met een potentiële nieuwe huisgenoot.

Ben je geïnteresseerd? Klik dan op de link om de aanmeldmogelijkheden te vinden:

https://academievandestad.maglr.com/aanmelden-hospiteerbuddy-s

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar: projecthospiteerbuddys@academievandestad.nl