Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Onderzoeksstage bij het Trimbos instituut te Utrecht

Deadline: geen. aanvang is zo snel mogelijk

Het programma Zorg en participatie van het Trimbos-instituut zoek een stagiaire voor een periode van 3 á 4 maanden, voor een onderzoek naar zelfhulpgroepen dubbele diagnose cliënten (DRA). Deze stage is onderdeel van het project Landelijk expertise centrum dubbele diagnose. Het LEDD is een samenwerking tussen het Trimbos-instituut en aan aantal GGZ -instellingen (kijk voor meer achtergrond op www.ledd.nl).
Aantal uren/dagen: 2 a 4 dagen per week, in overleg te bepalen.
Let op: een open sollicitatie is ook mogelijk! Zie: https://www.trimbos.nl/over-trimbos/werken-bij/stage
I.v.m. Corona zal de stage waarschijnlijk grotendeels vanuit huis uitgevoerd moeten worden, afhankelijk van de beperkingen. Eventueel kan er in overleg soms op het Trimbos-instituut (te Utrecht) gewerkt worden.
Werkzaamheden:
• Literatuur onderzoek: wat is uit de literatuur bekend over de effectiviteit en meerwaarde van zelfhulpgroepen voor het herstel van dubbele diagnose cliënten (cliënten die zowel een psychiatrische aandoening als een verslaving hebben). Het gaat om internationale en (vooral) nationale literatuur en ‘grijze’ literatuur.
• Praktijkonderzoek: In kaart brengen wat er momenteel aan zelfhulpgroepen voor dubbele diagnose cliënten beschikbaar is. Interviewronde: hoe ervaren deelnemers (huidige en ex-) cliënten? Welke verbeterideeën zijn er voor dit of aanvullend aanbod?
• Formuleren van aanbevelingen voor vervolgstappen. De uitvoering van de vervolgstappen zelf zal waarschijnlijk niet in het tijdsbestek van de stage passen: bijvoorbeeld de ontwikkeling van een concreet product (revisie huidige 12-stappen of iets anders nieuws ontwikkelen bijvoorbeeld samen met ervaringsdeskundigen).
Gevraagd:
– Enige kennis van psychische aandoeningen en verslaving
– Goede schrijfvaardigheid
– Kennis kwalitatieve onderzoeksmethoden
Voor meer informatie: Drs. Anneke van Wamel Wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut Zorg & Participatie awamel@trimbos.n