Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Onderzoeksstage bij SEOR

Stageplaats bij onderzoeksinstituut SEOR    

SEOR is een zelfstandig onderzoeksbureau in Rotterdam dat opereert onder de paraplu van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Organisaties waar SEOR voor werkt zijn bijvoorbeeld diverse ministeries, de Europese Commissie, het parlement, brancheorganisaties en intermediaire organisaties. In totaal werken bij SEOR ongeveer vijftien onderzoekers.

Bij SEOR lopen diverse projecten waarbij de inzet van een stagiair goed zou passen. Deze projecten betreffen bijvoorbeeld evaluaties van arbeidsmarktmaatregelen om de positie van laagopgeleiden, oudere werknemers, zzp’ers of werkzoekenden te versterken. Tevens voeren we veel onderzoek uit naar de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld de effectiviteit van studiekeuzebegeleiding. Bij een deel van de projecten wordt gebruikgemaakt van literatuuronderzoek en het koppelen en analyseren van datasets.

Heb je interesse? Stuur dan een mail met je cv en motivatiebrief naar Yvonne Prince (prince@seor.eur.nl) en Arie Gelderblom (gelderblom@seor.eur.nl). Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Activiteiten

In de praktijk komen de werkzaamheden voor de stagiair in dergelijke projecten neer op:

  • Assistentie bij de voorbereiding van interviews en de uitvoering hiervan (assistentie bij selectie mogelijke gesprekspartners, verslaglegging gesprekken, systematisering uitkomsten, etc.)
  • Verzamelen van (internationale) literatuur en verwerking hiervan
  • Verwerking van data en uitvoeren van analyses

Al deze activiteiten vinden in nauwe samenwerking met ervaren onderzoekers plaats.

Profiel student

  • Student economie, sociologie, bestuurskunde of aanverwante studie
  • Brede maatschappelijke interesse
  • Goede analytische vaardigheden
  • Geschikt voor zowel bachelor- als masterstudenten

Periode en omvang stage

Start: augustus/september 2022. Maar ook een zomerstage is mogelijk. Precieze periode in overleg. Minimaal 16 uur per week (flexibel in te vullen). SEOR BV kent een stagevergoeding.

contactpersonen

NaamArie Gelderblom NaamYvonne Prince
Telefoon010 – 302 0500 Telefoon010 – 302 0500
Emailgelderblom@seor.eur.nl Emailprince@seor.eur.nl