Warning: Undefined variable $PRO_VERSION in /customers/7/8/4/usocia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/pwaplusphp/pwaplusphp.php on line 326

Bestuursjaar

Ben jij enthousiast, geïnspireerd en lijkt het je leuk om een jaar lang aan het roer te staan van Usocia? Misschien is een bestuursjaar dan wat voor jou!

Een bestuursjaar leert je heel veel vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt. Je leert samenwerken in een team, initiatief tonen en verantwoordelijkheid dragen voor het draaien van de vereniging. En misschien nog wel belangrijker; je leert jezelf goed kennen!

Functies

Binnen het bestuur bestaan er verschillende functies. Elke functie kent zijn eigen taken, piekmomenten en verantwoordelijkheden.

Voorzitter – De Voorzitter maakt de agenda, leidt de vergaderingen, is de contactpersoon naar buiten en zit in het Interfacultair Overleg (IFO) met andere studieverenigingen van de faculteit Sociale Wetenschappen. Het is belangrijk dat de Voorzitter sociaal en open is, maar ook verantwoordelijk en oplossingsgericht.

Secretaris – De Secretaris beheert de post en de mail, notuleert tijdens vergaderingen, maakt de nieuwsbrief, beheert het ledenbestand en houdt de agenda bij. Een Secretaris moet nauwkeurig en gestructureerd zijn en een goed taalgevoel hebben.

Penningmeester – De Penningmeester houdt het financiële overzicht bij, maakt begrotingen en realisaties, incasseert betalingen en beheert en betaalt facturen. Voor een Penningmeester is het belangrijk dat hij/zij gestructureerd en nauwkeurig is, zich verantwoordelijk voelt en goed het overzicht kan bewaren.

Commissaris Onderwijs – De Commissaris Onderwijs houdt zich bezig met alles dat met het onderwijs te maken heeft, zoals de Inspraak, de afdeling, carrière gerichte activiteiten, meeloopdagen en Open Dagen. Het is belangrijk dat de Commissaris Onderwijs geïnteresseerd is in onderwijs, maar er ook kritisch op kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat die ondernemend is en representatief tegenover de afdeling en de universiteit.

Commissaris Extern en Beeldvorming – De Commissaris Extern en Beeldvorming ontwerpt al het beeldmateriaal binnen de vereniging, zoals posters, promotiemateriaal en het Pamflet. Daarnaast is die verantwoordelijk voor de website en organiseert hij/zij feesten met andere verenigingen. Een Commissaris Extern en Beeldvorming moet creatief en perfectionistisch zijn, maar moet zich ook flexibel kunnen opstellen. Daarnaast is het handig als hij/zij technisch is aangelegd.

Meer informatie

Lijkt het je wel wat en/of wil je meer informatie? Kom dan naar de bestuursinformatieavond! De precieze datum en locatie worden later bekend gemaakt, de avond zal rond maart plaatsvinden. Natuurlijk kun je ook altijd een mailtje sturen naar info@usocia.nl of naar de specifieke functie waar jij in geïnteresseerd bent:

  • voorzitter@usocia.nl
  • secretaris@usocia.nl
  • penningmeester@usocia.nl
  • onderwijs@usocia.nl
  • externbeeldvorming@usocia.nl